El Correfoc de Paterna

Correfoc de Paterna

Va ser en 2013 quan Interpenyes es fa càrrec del Correfoc de les festes majors de Paterna.

Des d’aquell llavors hem vingut organitzant-ho ininterrompudament fins als nostres dies.

Inicialment el recorregut era des de les quatre cantons, encreuament del carrer Major amb el carrer Sant Antoni, fins a la plaça Enginyer Castell, fins a la porta de l’Ajuntament.

Tal és l’amor a la pólvora a Paterna (Ciutat del Foc) que aquest recorregut inicial, es veia saturat de persones que participen ballant amb els diables de la Colla de Dimonis, per la qual cosa, pensant a portar les festes de foc a la zona de Campament, es fan dos recorreguts; el primer, el tradicional, que parteix des de les quatre cantons, i el segon que parteix des de la plaça de l’Exèrcit Espanyol (Gran Teatre), confluint les dues collas a la porta de l’Ajuntament.

D’altra banda, els joves venen reclamant el seu protagonisme, i demanaven un Correfoc per als més xicotets i, tal dit tal fet, en 2014 van tindre la primera oportunitat de demostrar el seu bon fer.

Un Correfoc infantil el recorregut del qual és sensiblement menor al dels majors, partint des de la plaça Major fins a la porta de l’Ajuntament, on els dimoniets i diablesses fan les delícies dels espectadors que es congreguen en aquesta emblemàtica plaça.

Històricament el Correfoc Infantil es realitza el dijous de la setmana de festes, i el Correfoc de Paterna té lloc sempre el dissabte abans de la Cordà de Paterna.

Correfoc de Paterna
Desplaça cap amunt